Na službenom YouTube kanalu Zagreb filma sada se može pogledati i 31 epizoda jedne od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija, koja djecu osvještava o važnosti zaštite okoliša

Izvor: Zagreb film

I Zagreb film podržava preporuku “ostanite doma”! Stoga je pronašao načina kako olakšati sugrađanima boravak kod kuće i učiniti im ga sadržajnijim i kvalitetnijim.

Naime, na službenom YouTube kanalu Zagreb filma već mjesec dana može se pogledati osam animiranih filmova nastalih u njihovoj produkciji, među kojima su i klasici poput Oscarom nagrađenog Surogata Dušana Vukotića. Ti filmovi su imali čak 35 000 pregleda.

Sada se Zagreb film potrudio razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može se pogledati i 31 epizoda Malih letećih medvjeda u ukupnom trajanju od 730 minuta.

Riječ je o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija nastaloj u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea, koja kombinira fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvjedići dječji su miljenici već godinama, ali do ovog serijala nikad nisu bili zamišljeni medvjedići s krilima, njihova vrsta bi se mogla opisati kao nešto između leptira i medvjeda. Ta malena krila, koja ovim likovima omogućuju let, dodaju novi misterij medvjedićima i još više produbljuju dječju maštu.

Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas.

Prljavi grad: ekološka poruka malih animatorica iz Čakovca

Serija je pravi je primjer tople “starinske animacije”, odnosno stvaranja i bojanja rukom i kistom.

Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine.

Kvalitetni crtići za jednogodišnjake