Petodnevne filmske radionice održavaju se tijekom ljetnih praznika u Zagrebu u četiri termina, te u Prelogu, Rijeci, Sinju i Koprivnici, a najbolje filmove nastale na dosadašnjim radionicama možete pogledati u Art parku, 1. srpnja u 21 sat

Izvor: FROOOM!

U zagrebačkom Art parku na Ribnjaku, 1. srpnja u 21 sat održat će se projekcija najboljih radova nastalih u filmskoj školi za djecu i mlade Frooom! u organizaciji udruge Bacači Sjenki.

Filmska škola za djecu i mlade Frooom! omogućuje smisleno druženje i učenje kroz kreativni praktični rad na stvaranju ideja i njihovom pretvaranju u animirane, igrane, dokumentarne, eksperimentalne te druge vrste filmskih i video radova. Samo u prošloj,  2018. godini na Frooom! radionicama producirano je preko 50 filmova, od toga u Zagrebu oko 30, dok su ostale napravili polaznici u Splitu, Rijeci, Sinju, Koprivnici i Prelogu. Neki od filmova iz 2017. i 2018. već su osvojili nagrade ili tek putuju na svjetske i domaće festivale, a sve ih možete pogledati i na Vimeo kanalu Frooom!.

Nagrada mladim hrvatskim filmašima za film ‘S druge strane predstave’

Tijekom ovih ljetnih praznika radionice Frooom! filmske škole u tri obrazovna stupnja: početnom, naprednom i majstorskom održavaju se u Zagrebu, u partnerskoj Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u četiri termina, te u Prelogu, Rijeci, Sinju i Koprivnici. Traju po pet dana, svaki dan od 9 do 15 sati (uz mogućnost dolaska od 8 i odlaska do 16 sati), uz organiziran ručak, a djeca su i dodatno zdravstveno osigurana.

Termini radionica

Zagreb: 1.-5. srpanj, 8.-12. srpnja, 26.-30. kolovoza, 2.-6. rujna

Prelog i Sinj: 26.-30. kolovoza

Koprivnica i Rijeka: 2.-6. rujna

Program obuhvaća osnovne dramske i narativne vježbe te uvod u tehničke vježbe u korelaciji s predviđenim filmskim programom. Filmski program sastoji se od više tematski odabranih filmskih sadržaja, o čemu više možete pronaći na www.froooom.eu.

Prijave se primaju preko on line obrasca na www.frooom.eu, mailom na frooom.filmskaradionica@gmail.com, ili telefonom – ured: 01 464 02 62,  mobitel: 098 165 81 86 (Boris)/098 982 93 47 (Željka).

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju