Kratki igrani film s elementima trilera, znanstvene fantastike i komedije, koji su snimili polaznici Frooom radionica u dobi od 10 do 13 godina, postigao je novi uspjeh na Tolpuddle Radical Film Festivalu u Ujedinjenom Kraljevstvu

Izvor: Frooom!

Film “S druge strane predstave” postigao je još jedan uspjeh: na Tolpuddle Radical Film Festivalu, održanom od 20. do 22. srpnja u Ujedinjenom Kraljevstvu, proglašen je najboljim u kategoriji filmova koje su napravili filmaši mlađi od 18 godina.

Riječ je o doku-fikcijskom kratkom igranom filmu s elementima trilera, znanstvene fantastike i komedije kojeg su smislili, napisali, odigrali, snimili i režirali mladi polaznici (10-13 godina) majstorske filmske Frooom radionice uz pomoć voditelja redatelja i glumca Vena Mušinovića te uz suradnju mlađih polaznika početnih i naprednih radionica. Autori Jaga Franić Medvešek, Vanja Dedić, Karlo Špoljar, Bruno Šimunić, Jakov Piljek i Gustav Lauc već sedam godina pohađaju Frooom radionice i neki od njih već hrabro ulaze u profesionalne filmske projekte.

Film je do sada prikazan na festivalima u Austriji (Youki), Welles), Indiji (Chin India, New Delhi), Grčkoj (Camera Zizanio, Pyrgos), Ukrajini, Makedoniji i Hrvatskoj. Nagrađen je specijalnom nagradom za inovaciju na festivalu YOUKI u Wellesu u Austriji, a posebnim priznanjem u New Delhiju.

Iako je film napravljen na Frooom filmskim radionicama 2015. godine, još uvijek ga i domaći i strani festivali rado prikazuju, a redovito je i dio Frooomovih revijama “The Best of Frooom” pa je tako ove godine prikazan i u Komiži (u sklopu programa SuPerKultura, veljača), na festivalu “Filmska Runda” u Osijeku (svibanj) te na festivalu SEJEM u Sv. Petru Orehovcu pored Križevaca (srpanj). U sljedećoj sezoni program “The Best of Frooom” bit će prikazan u Karlovcu, Dugoj Resi i Dubrovniku (Frooom radionice u Dubrovniku 16.-21. listopada – DUFF 2018.).

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju