U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, od 18. do 23. srpnja u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru održat će se radionice igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, namijenjene djeci i mladima od 12 do 17 godina. Prijave su otvorene do 15. lipnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Ljetne radionice za djecu i mlade u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza ove će se godine održati od 18. do 23. srpnja u prekrasnom okruženju dvorca Stara Sušica u srcu Gorskog kotara. Radionice uključuju one za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole

Mjesto Stara Sušica smješteno je 5 km od Ravne Gore, na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj stoljetnoj šumi, raznolike flore i faune. Na radionicama mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca i mladi u dobi od 12 do 17 godina.

Ljeto u dvorcu Stara Sušica idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Radionice pod nazivom Od ideje do realizacije za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film održat će se u dvorcu Stara Sušica.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine djeca i mladi imat će priliku da u pet dana druženja i zajedničkog rada upitaju sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Rok za prijavu je 15. lipnja 2022., a više o uvjetima pročitajte ovdje.

Kontakt osobe su  Sanja Zanki Pejić (sanja.zanki@hfs.hr), Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr).

Snimajući filmove djeca uče i o prihvaćanju različitosti