U srpnju se u Varaždinu održavaju radionice animiranog filma za učitelje i odgojitelje te za djecu od 8 do 11 godina i radionica igranog filma za učenike viših razreda osnovne škole. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se primaju do 28. lipnja

Izvor: VANIMA

Ovoga ljeta, šesnaesti puta za redom, udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice. Radionice počinju 1. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 na adresi Petra Preradovića 4 u Varaždinu.

Radionice su za polaznike besplatne, a kako su zbog privremenih epidemioloških mjera mjesta ograničena, organizatori će do 28. lipnja primati prijave, te nakon toga obavijestiti sve prijavljene o ishodu prijava.

Prva će na redu biti radionica animiranog filma za odrasle, namijenjena onima koji kao učitelji ili odgojitelji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i onima koji jednostavno žele upoznati osnove animacije. Sastojat će se od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada.  Radionica za odrasle će se održati od 1. do 3. srpnja u kasnijim popodnevnim satima, a vodit će je medijska pedagoginja, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec. Ovu radionicu VANIMA organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom  uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije, a osim u Varaždinu, radionice će tijekom godine biti održane u Zagrebu i  Karlovcu.

Video lekcija: Kako gledati animirani film

Od 2. do 5. srpnja održat će se radionica igranog filma za učenike viših razreda osnovne škole. Cjelodnevne radionice vodit će voditelji udruge Kaooosss iz Zagreba, Jura Troje i Noa Nikolić. Voditeljski dvojac je održao brojne radionice igranog filma po cijeloj Hrvatskoj a nastali filmovi osvajali su nagrade na državnim revijama filmskog stvaralaštva djece. Posebnost njihovih radionica igranog filma jest da djeca imaju potpunu kreativnu kontrolu nad svojim filmom.

Radionicu animiranog filma za djecu vodit će voditelji VANIME, a namijenjena je polaznicima koji imaju od 8 do 11 godina. Radit će se animirana minijatura na zajednički odabranu temu u tehnici animacije pijeska. Radionica će se održati u jutarnjim satima  sredinom srpnja prema dogovoru s polaznicima. Radionice su sufinancirane od strane HAVC-a i Grada Varaždina.

Lica od skica: radeći ovaj animirani film, djeca su istraživala svoje emocije

Svi zainteresirani mogu se do 28. lipnja prijaviti putem maila vanima@vanima.hr, ili na broj mobitela 091/798-0858 (Hrvoje Selec, tajnik udruge). Polaznici će sve ostale informacije dobiti 29. lipnja, nakon formiranja grupa.