Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u Zaboku od 20. do 24. travnja 2020., a u predprogramu se održavaju filmske radionice za djecu koje počinju u veljači

Izvor: KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

Bogat popratni program obilježit će i ovogodišnji festival KIKI, a dio radionica započet će već u predfestivalskom razdoblju. Edukativni program “Kako gledati film” za djecu od 10 do 14 godina u organizaciji Društva “Naša djeca” Zabok i udruge Gokul održat će se kroz četiri besplatne radionice.

Voditeljica radionica je filmska kritičarka Višnja Vukašinović, koja će polaznike radionice upoznati s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma.

Razvijanje vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava ključ je kvalitetnog gledanja filma koje omogućuje da ga argumentirano kritički vrednujemo. Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi upravo iz mogućnosti njihova uočavanja.

Ključevi filma: pitanja za dešifriranje svakog igranog filma

Svaka pojedina radionica u trajanju od devedeset minuta uključivat će rad na upoznavanju filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju. Poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje vještine argumentacije, odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova, te će djeca dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike.

Polaznici radionica ujedno će dobiti mogućnost aktivno sudjelovati u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u subotu 8. veljače u 17 sati u Društvu “Naša djeca” Zabok.

Prijave za radionicu: kiki.carolija@gmail.com ili mob: 098 9332055

Što sve djeca uče gledajući filmove