Javni događaj pod nazivom ‘Pismenost 2.0. Kako do unaprjeđenja medijskog obrazovanja u Hrvatskoj?’, koji će se održati 25. listopada u Novinarskom domu, uključuje tribinu, radionice za djelatnike škola i sajam resursa nastalih kroz inicijative koje su se dosad bavile medijskom pismenošću

Izvor: hnd.hr

Povodom UNESCO-ova Globalnog tjedna medijske i informacijske pismenosti, Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s GONG-om organizira javni događaj pod nazivom Pismenost 2.0. Kako do unaprjeđenja medijskog obrazovanja u Hrvatskoj?

Događaj koji obuhvaća javnu tribinu, sajam inicijativa za poboljšanje medijske pismenosti i tri radionice, održat će se u srijedu 25. listopada u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, Perkovčeva 2, s početkom u 10 sati.

Cilj je tribine Medijska pismenost u formalnom obrazovnom sustavu, sajma resursa nastalih kroz inicijative iz civilnog društva koje su se dosad bavile medijskom pismenošću, te radionica za djelatnike škola doprinijeti uspješnoj i sadržajnoj implementaciji nastave kroz koju će učenici steći, uz tehnička znanja, i svijest o ulozi i važnosti kvalitetnih medija u demokratskom društvu.

Na tribini će sudjelovati Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, Lana Ciboci iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr. Moderatorica rasprave je izvršna direktorica GONG-a Jelena Berković.

Radionicu “Prevencija elektroničkog nasilja” vodit će Lana Ciboci, radionicu “Činjenice i online solidarnost kao zaštita od dezinformacija i govora mržnje na internetu” GONG, dok će se radionica “Medijski odgoj i video produkcija” održati pod mentorstvom Pulske filmske tvornice i DOKKICE.

Za sudjelovanje na radionicama možete se registrirati ovdje, a program preuzeti ovdje.

Foto: Pixaby