U organizaciji Društva psihologa Varaždin, prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić održat će u četvrtak 7. prosinca na Sveučilištu Sjever predavanje o utjecajima medija na razvoj djece i adolescenata

Tradicionalni i novi socijalni mediji dio su života svake suvremene obitelji i utječu na mnoge aspekte njezina funkcioniranja. Upravo zato današnje digitalno doba postavlja pred roditelje i stručnjake nove zahtjeve i izazove. Stručnjaci i roditelji su zabrinuti zbog količine vremena koju djeca provode s medijima kao i zbog sadržaja koje konzumiraju. Oni strahuju od negativnih posljedica medija po dječji psihofizički razvoj. Jesu li ti njihovi strahovi opravdani, mogu li mediji zaista negativno utjecati na razvoj djece i adolescenata, na koje aspekte razvoja djeluju, koji su mehanizmi njihova djelovanja, te postoje li pozitivne strane korištenja medija?

Na ta pitanja kao i na pitanja o tome kako roditelji pokušavaju kontrolirati i nadzirati uporabu medija kod svoje djece, te što djeci poručuju svojim korištenjem medija pokušat će odgovoriti prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić, pročelnica Katedre za razvojnu psihologiju, Odsjeka za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedna od autorica Preporuka za zaštitu djece i sigurno korištenje elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.

U četvrtak 7. prosinca u 17.30 sati na Sveučilištu Sjever (Sveučilišni centar Varaždin, 104. brigade 3) u dvorani UNIN2-103 održat će predavanje “Izazovi roditeljstva u digitalnom dobu: mediji i razvoj djece i adolescenata” u organizaciji Društva psihologa Varaždin.

Proučite Preporuke za zaštitu djece i sigurno korištenje elektroničkih medija