“Pack&Pitch” natječaj u sklopu Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove godine jednog filmaša u dobi od 14 do 20 godina vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood

Izvor: hfs.hr

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, koji će se održati od 11. do 15. rujna u Karlovcu, i ove su godine u suradnji s filmskim programom Studio School (nova inačica Relativity School) iz Los Angelesa, raspisali natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog filmaša na kraju odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije i traje do 1. rujna 2018., a prijave se zaprimaju na e-mail adresu lea.stranjgar@hfs.hr.

Studio School iz L.A.-a jedan je on najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima. Na natječaju će biti odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice Pack&Pitch na ovogodišnjem Four River Film Festivalu razraditi s profesionalnim mentorima iz Škole. Nakon toga će pet mladih filmaša u obliku pravog pitchinga prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala. Autor najboljeg pitcha za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Studio School-a sljedećeg ljeta.

Sudionici na natječaj trebaju poslati:
– sinopsis budućeg filma; radi se o kratkom igranom filmu u trajanju do 10 minuta
– redateljsku koncepciju
– dobrodošli su (ne i nužni) razrađeniji storyboard, kao i linkovi na dosadašnje radove
– kratku biografiju redatelja

Ekipa iz Studio School-a ističe da će posebno vrednovati pripovjedački inventivne filmske priče koje pokazuju jedinstvenu autorsku viziju.

Work in progress

U organizaciji Studio School-a na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu u Karlovcu održat će se i program work in progress. Riječ je o radioničkoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim filmovima od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala.

Mladi filmaši mogu prijaviti svoja filmska ostvarenja koja još nisu gotova, u završnoj su fazi ili fazi postprodukcije. Prijave za navedenu kategoriju moguće su do 26. kolovoza slanjem filmova na e-mail lea.stranjgar@hfs.hr, putem koje možete saznati i sve dodatne informacije o work in progress programu.