Uz dječji program, Hrvatski radio nudi i bogat obrazovni program, ali mnoga djeca i roditelji toga nisu niti svjesni

Izvor: Lana Ciboci, Od medijskog opismenjavanja do odgovornog roditeljstva, Komunikacija odgaja – odgoj komunicira, Emocionalna i medijska pismenost

Posljednjih godina djeca, kao i odrasli, glazbu sve više slušaju na mobitelima i internetu, a sve manje preko radija. Rijetko koje dijete, ali i roditelji, prepoznaju edukativnu stranu radija iako i on, kao i drugi mediji, nudi brojne edukativne sadržaje.

Među njima svakako treba izdvojiti Hrvatski radio koji gotovo svakoga dana nudi brojne sadržaje koji su namijenjeni djeci. Dječje emisije, poput ‘Glazbene kutijice’, ‘Putnici kroz vrijeme’, ‘Stigla je pošta’, ‘Kutić poezije’, ‘Bijela vrana’ i drugi na zanimljiv način podučavaju djecu o poznatim skladateljima i njihovim djelima, povijesnim događajima i ličnostima, ali i upoznaju ih s aktivnostima djece diljem Hrvatske.

Uz dječji program, Hrvatski radio nudi i bogat obrazovni program, ali mnoga djeca i roditelji toga nisu niti svjesni. Potaknite djecu da zajedno s vama odrastaju uz kvalitetne medijske sadržaje jer mnogi stručnjaci tvrde da djeca veliki broj navika stečenih u djetinjstvu zadržavaju i u odraslijoj dobi (Ciboci, 2014a).

Emisija u kojoj mladi otvoreno govore o svojim problemima

Foto: iStock