Udruga Pragma u ožujku 2018. peti put zaredom dodijelit će Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja, a novinari svoje radove mogu prijavljivati do kraja ove godine

Izvor: obrazovanjeimediji.hr

Udruga Pragma poziva novinare radijskih, televizijski i tiskanih (online) medija da do 31. prosinca 2017. prijave po jedan rad za dodjelu pete Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja.

Prihvatljivi su radovi objavljeni između 1. 9. 2016. i 31. 8. 2017., a obrazac za prijavu se nalazi OVDJE.

Pristigle radove zajedno ocjenjuju učenici, nastavnici, stručni suradnici odgojno-obrazovnih ustanova i roditelji po principu “jedna ustanova – jedan glas”.

Svečana dodjela Nagrade, koja se sastoji od novčane nagrade od 2.500 kuna po kategoriji i plakete, održat će se u ožujku 2018.

Tema ovogodišnje Nagrade “Nastavi dobru priču!” povezana je s istoimenim Pragminim školskim kalendarom koji je u elektroničkom obliku dostupan na stranici Udruge.

Pragma osobito potiče novinare za prijavu radova koji su usmjereni na vještine empatije, aktivnog slušanja, etičnog i prosocijalnog ponašanja i suradnje i doprinose razvoju ovih vrijednosti u obrazovnom sustavu. Primjeri ovih vještina opisani su na stranicama 30 – 33 publikacije “Nastavi dobru priču!“.

Pragma Nagradom želi podržati rad novinara koji promiču vrijednost obrazovanja i koji svojim izvještavanjem doprinose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju. Projekt je do sada proveden na području cijele Hrvatske, a doprinio je provedbi građanskog odgoja u školama.

Projekt se provodi uz potporu Grada Zagreba.

Kontakti:
Jelena Adamlje, mag. soc. ped., 095 7789955, adamlje@udruga-pragma.hr
Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, 098 1759390, markovic@udruga-pragma.hr
Katarina Jelić, mag. psihologije, 095 7789950, jelic@udruga-pragma.hr

Nagrade novinarima koji mijenjaju naš obrazovni sustav