U organizaciji Bacača Sjenki od 24. do 28. lipnja te od 1. do 5. srpnja u Zagrebu i Koprivnici održavat će se početne, napredne i majstorske radionice interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade FROOOM!

Izvor: FROOOM!

Prvi ljetni ciklus FROOOM! radionica održat će se od 24. do 28. lipnja 2024., a odmah potom i i drugi, od 1. do 5. srpnja, i to u Osnovnoj školi “Dr. Ivan Merz”, u Ulici Franje Račkoga 4 u Zagrebu te u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, na Trgu bana Jelačića 6 u Koprivnici.

U ta dva tjedna u oba grada održavat će se početne, napredne i majstorske radionice, koje traju od 8 do 16 sati, s nastavom od 9 do 15, uz osiguran topli obrok.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Početne radionice su prvi stupanj za djecu koja se žele baviti filmom, razumijeti film i medije te vidjeti sve što ne vidimo kad gledamo film i TV. Na njima djeca uče, istražuju i stvaraju kratke filmske forme. Proučavaju filmski pokret i jezik, ulaze u velike Camere Obscure (šatore), crtaju i oživljavaju crteže i kolaže, osmišljavaju tematske TV reportaže i bave se najvažnijim dječjim temama.

Napredne filmske radionice namijenjene su polaznicima koji su prošli početnu i stariji su od 10 godina. Na tim radionicama polaznici pišu prave scenarije i knjige snimanja, odabiru tim i mjesta akcije, nabavljaju i izrađuju kostime i rekvizitu te snimaju svoj film.

Majstorske radionice ovoga su puta posvećene dizajnu videoigara, montaži i animaciji.

Sve informacije o radionicama možete pronaći na poveznici http://www.frooom.eu/shop/, a prijaviti se možete i putem prijavnice.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole