Prijavite se na besplatni program Bacača Sjenki, namijenjen osobama starijima od 54 godine i djeci starijoj od 11 godina: putovanje kroz prošlost i budućnost pobune kroz tri odlična filma i tri popratna online video razgovora

Izvor: Bacači Sjenki

Bacači Sjenki vas pozivaju da se prisjetite svojih najbuntovnijih godina tijekom najnovijeg filmskog putovanja – u  filmsko-istraživačkom labirintu unutar programa “Samo nebo nam je granica” (54+).

“Samo nebo nam je granica” je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine, kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama.

Samo nebo nam je granica: Filmska škola za odrasle (54+)

Filmski labirint “Neposlušna djeca” putovanje je kroz prošlost i budućnost pobune kroz tri odlična filma i tri popratna online video razgovora o tim filmovima. Na putovanje možete povesti i svoju tinejđersku unučad ili rođake te ostale bliske mališane (11+) i otkriti skupa ovaj međugeneracijski vodič za filmske vragolije! Prenesite im svoje znanje u onom što ih najviše zanima, buntu protiv roditelja/odraslih i saznajte od njih za uzvrat kako se to danas radi.

Razgovori će biti organizirani jednom tjedno do kraja kolovoza putem Zoom platforme. Prvi sastanak održati će se u ponedjeljak, 16. kolovoza u 17 sati.

Do poveznica za filmove doći ćete putem zagonetki (i uz pomoć organizatora, ako bude potrebno), a zatim ćete dobiti poveznicu preko koje ćete se uključiti na idući online sastanak. Filmove ćete do tada odgledati i zatim s organizatorima i vašom unučadi o njima razgovarati.

Prijaviti se možete do petka, 13. kolovoza u 15 sati, zajedno s vašim unucima ili unukama/rođacima ili samostalno na email: samonebonamjegranica@gmail.com. S naznakom “Filmski labirint” na e-mail trebate poslati vaše ime i prezime, e-poštu, datum rođenja i grad u kojem živite. Ako se prijavljujete zajedno s još nekime, pošaljite kontakte i od te osobe.

Pomoću vaših mailova kreirat će se računi na CinEd platformi istoimenog projekta, čiji je partner Udruga Bacači Sjenki. Upravo na toj platformi ćete moći gledati filmove do kojih ćete doći pomoću labirinta, i to s hrvatskim prijevodom.

Besplatna CinEd edukacija za obrazovanje o filmu i kroz film

Sudjelovati možete od bilo gdje, pa čak i s mobitela u autobusu. Nije nužno da ste na istom mjestu s unucima i unukama, ali je potrebno da s njima želite podijeliti iskustvo gledanja odličnih filmova i zanimljivih razgovora o njima.

Filmovi su primjereni za djecu stariju od 11 godina.

Radionica je besplatna, a projekt podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Zagreb.

CinEd projekt je sufinanciran kroz Kreativnu Europu MEDIA. Podršku CinEdu u Hrvatskoj i Bacačima Sjenki daju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ključevi filma: pitanja za dešifriranje svakog igranog filma