Do 15. lipnja otvorene su prijave za novi ciklus online obrazovnog programa ‘Filmski labirint’ za polaznike starije od 54 godine. Tema ovog ciklusa je “montaža i naracija” i polaznici će, proučavajući niz filmova i filmskih primjera (isječaka iz filmova), obrađivati različite načine montiranja, povezivanja sadržaja i nizanja filmske priče

Izvor: Bacači sjenki

Bacači Sjenki pokrenuli su novi obrazovni program/aktivnost unutar projekta filmskog, medijskog, informacijskog i informatičkog opismenjavanja “Samo nebo nam je granica” naziva – Filmski labirint – koji online  te interaktivno vodi polaznike kroz filmove, njihove analize, web testove, zanimljive poveznice i razgovore.

Svaki polaznik dio Labirinta prolazi sam, a dio zadataka obavlja u suradnji s ostalim polaznicima te uz stalno stručno mentorstvo voditelja programa: Marije Georgiev i Borisa Bakala koji su zajedno sa suradnicima, Hanom Juranović i Tatjanom Tihomirović osmislili ovaj inovativan, zabavan i višeslojan program filmskog, medijskog, informacijskog i informatičkog opismenjavanja za polaznike starije od 54 godine.

Prvi ciklus upravo je u tijeku, a prijave za novi ciklus primaju se na adresu elektronske pošte samonebonamjegranica@gmail.com do 15. 6. 2020. u podne.

Tema ovog ciklusa je “montaža i naracija” i polaznici će, proučavajući niz filmova i filmskih primjera (isječaka iz filmova), obrađivati različite načine montiranja, povezivanja sadržaja i nizanja filmske priče.

Četiri načina povezivanja kadrova u montaži

Radionica je besplatna, ali je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15. Prvih 15 prijavljenih ulaze u prvi slobodni ciklus radionica, a ostali se prebacuju u slijedeći. Bacači Sjenki planiraju do kraja 2020. godine održati 30 ciklusa online radionica Filmski Labirint za polaznike 54+.

Samo nebo nam je granica” je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine, kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta. Obrazovni program “Samo nebo nam je granica” se provodi u suradnji s partnerima u Sinju, Pakracu, Zagrebu, Karlovcu i Puli – za sada.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalne umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju