Početne, napredne i majstorske FROOOM! radionice, koje provodi udruga Bacači Sjenki, održat će se tijekom zadnja dva tjedna ljetnih praznika u Zagrebu, Koprivnici i Rijeci

Izvor: FROOOM!

FROOOM! je inovativni stvaralački edukativni program koji nudi kroz majeutičku nastavu djeci i mladima mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog iskustva: kroz snimanje vlastitih filmova, kroz upoznavanje svega što je učinilo film i nove medije danas mogućim, kroz dječju stvaralačku suradnju i igru. Početna radionica je namijenjena djeci i mladima od 8 do 13 godina, a napredna i majstorska radionica do 17 godina. Svakom polazniku/polaznici voditelji pristupaju individualno, rade na njihovom osnaživanju i razvijanju njihovih socijalnih vještina, poticanju samopouzdanja te otkrivanju darovitosti izvan nužno stručnog i profesijskog usmjeravanja.

Na kraju ljetnih praznika FROOOM! radionice održavaju se u Zagrebu, Korivnici i Rijeci:

Za ranu uplatu do tjedan dana prije početka odabrane radionice dobiva se popust, a na drugo, treće, iduće dijete iz iste obitelji dodatni je popust od 100 kuna.

Radionice traju od 8 sati kada se polaznici počinju okupljati te se u 9 sati započinje s razigranim filmskim praktikumom koji traje do 15 sati, s pauzom za ručak oko 12.30. Svaki dan polaznici gledaju vrhunske filmove i potom ih analiziraju iz različitih motrišta: likovi, mjesta i vrijeme radnje, posebne tehnike snimanja, način režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije itd. Djeca nakon 15 sati mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati.

Više informacija i prijave na http://www.frooom.eu/shop/ ili https://www.frooom.eu/prijave/.

Podrška FROOOM! radionicama: Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Agencija za elektroničke medije, Grad Zagreb, Općina Gradec i Zagrebačka županija, Grad Split i Split Parking, Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija te Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju