U prvom tjednu srpnja u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u Mislavovoj 11 održat će se dvije besplatne filmske radionice za osnovnoškolce u organizaciji udruge Restart

Izvor: Filmska početnica

Želi li se vaše dijete baviti stop-motion tehnikom i saznati kako se objekti u filmu sami kreću? Zanima li ga kako nastaje glazba u filmu te želi kroz muziciranje stvarati vlastite atmosfere u filmskim scenama? Ili izraditi 3d modele?

Ovisno o dobi, možete ga prijaviti na radionice Filmske početnice, koje se u prvom tjednu srpnja održavaju u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Mislavova 11.

Radionica 3D modeliranja namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole. Održava se 1. i 2. srpnja od 14 do 16 sati. Voditeljica radionice je Sunčana Brkulj, a cilj joj je motivirati polaznike na kreativnost i maknuti ideju da je 3D prekompliciran i nedostižan. Polaznici će na radionici otkriti osnovne trikove 3D modeliranja koristeći se intuitivnim programom Sculptris.

Radionica filmskih eksperimenata namijenjena je djeci od 10 do 12 godina. Vode je Tin Dožić i Vanda Kreutz, a održava se 3., 4. i 5. srpnja od 10 do 12 sati. Kroz tri dana osvijestiti ćemo postojanje, a potom i ulogu zvuka u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo i slušamo. Proučiti stop-motion tehniku koju ćemo koristiti kako bismo saznali zašto se objekti u filmu sami kreću, kao u ranom razdoblju kinematografije. Korištenjem raznih fotografija stvorit ćemo neku svoju priču.

Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi dobivate sve dodatne informacije. Prijave traju do popunjena mjesta, stoga požurite!

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Plac: nagrađivani eksperimentalni film koji obožavaju i predškolci