Filmska naSTAVa, obrazovni program Hrvatskog filmskog saveza, od ožujka jednom mjesečno gostuje u Kinu Samobor. Prva radionica održat će se 10. ožujka i sudjelovanje je besplatno, samo se potrebno prijaviti

Izvor: Hrvatski filmski savez

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kina Samobor, Filmska naSTAVa od ožujka jednom mjesečno gostuje u Samoboru.

Riječ je o obrazovnom programu Hrvatskog filmskog saveza koji se uspješno održava već niz godina. Utemeljen je na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica prof. Ane Đordić i doc. art. Jelene Modrić.

Inače je Filmska naSTAVa namijenjena prvenstveno srednjoškolcima i njihovim nastavnicima, a ovoga puta program je namijenjen odraslima i otvoren za sve zainteresirane.

Ovi mladi ljudi praznike su proveli učeći o filmu

U sklopu Filmske naSTAVe u gostima polaznici iz Samobora i okolice jednom mjesečno će u kinu pogledati umjetnički relevantna filmska djela pomno odabrana za filmsku analizu koja slijedi nakon projekcija. Program podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s tim i razumijevanje filmskog jezika.

Ako ste iz Samobora ili okolice i volite filmove te želite o njima razgovarati i saznati nešto novo, a sve to uz stručno vodstvo, prijavite se na radionice filmske pismenosti za odrasle u kino Samobor na ovoj poveznici: PRIJAVA.

Program će se odvijati jednom mjesečno u kinu Samobor gdje ćete pogledati film, a nakon toga o njemu iznositi svoje STAVove i učiti od vrhunskih stručnjaka. I pri tome se izvrsno zabaviti!

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, ali broj sudionika je ograničen.

Prvi termin radionice je 10. ožujka od 17 do 20 sati.

Filmska naSTAVa dobiva digitalnu platformu