Prijave na ovogodišnji VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih otvorene su do 31. siječnja, a prijaviti možete filmove koje su radila djeca i mladi do 18 godina te profesionalne filmove za djecu i mlade

Izvor: VAFI & RAFI

Početkom prosinca prošle godine službeno su otvorene prijave filmova na četrnaesti po redu VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, a traju do 31. siječnja 2023.

Festival organiziraju Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina i javna ustanova u kulturi Art-kino iz Rijeke. Ovogodišnje izdanje festivala bit će održano u Rijeci od 25. do 27. svibnja, a zatim u Varaždinu od 1. do 4. lipnja. Partner festivala bit će ANIMAFEST Zagreb.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije – VAFI gdje se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina u tri kategorije – MINI, MIDI i MAXI, te RAFI gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine od 0 do 6, od 7 do 10, od 11 do 14 i od 15 do 18 godina.

Prijave se odvijaju putem platforme FilmFreeway, odnosno poveznice:  https://filmfreeway.com/VAFIInternationalChildrenandYouthAnimationFilmFestivalVaradin.

Po završetku prijava selekcijska komisija će pregledati prijavljene animirane filmove, a koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju, saznat će se krajem ožujka. Više informacija o prijavama i o samom Festivalu možete pogledati na službenim internetskim stranicama.

Sve informacije vezane uz Festival možete pratiti na službenim internetskim stranicama festivala www.vafirafi.com ili na službenoj Facebook stranici.

Portugalski animirani film koji promiče pravo djece na slobodno izražavanje