Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u Dječjem tjednu, od 5. do 9. listopada 2020., u hibridnom formatu pa će osim kino projekcija u Zaboku i Krapini filmovi biti dostupni i online za područje cijele Hrvatske

Izvor: KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

I ove godine KIKI festival nudi obilje pomno odabranih i žanrovski raznovrsnih filmova za djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, među kojima će se naći mnogostruko nagrađivani filmovi, kao i tri filma koja su 2020. bila nominirana za prestižnu nagradu Oscar – animirani filmovi Sestra redateljice Siqi Song te Kćerka Darie Kashcheeve, kao i film Nogometni Klub Nefta redatelja Yvesa Piata.

Specifičnost KIKI festivala je i u tome što o najboljem filmu odlučuje dječji žiri, a kako bi se potakao razvoj aktivne filmske publike, s djecom se nakon projekcija organiziraju vođeni razgovori s filmskim edukatorima, a analize filmova bit će dostupne u online verziji festivala.

Poučite djecu kako gledati film

Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te razvijaju osjećaj jednakosti u društvu.

Program je podijeljen prema uzrastu publike, počevši od filmova za vrtićku i predškolsku dob (4 – 6 godina), preko filmove za školsku dob u rasponu od 8 – 12 godina, te od 12 – 14 godina do filmova za uzrast od 14 – 18 godina.

Informacije o programu i linkovi za gledanje bit će dostupni na službenoj internetskoj stranici i na Facebook stranici KIKI festivala.

KIKI festival ove je godine ujedno i dio slavljeničkog programa Saveza DND-a Hrvatske koji slavi 70 godina djelovanja Društva “Naša djeca”.

Organizatori festivala su Društvo “Naša djeca” Zabok i Udruga Gokul, poznata i po organizaciji Tabor Film Festivala – međunarodnog festivala kratkometražnog filma. Festival KIKI je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zaboka, Krapinsko-zagorske županije te ostalih partnera.

KIKI u karanteni: festivalski filmovi za djecu online