9. Međunarodni festival filmova za djecu KIKI odgođen je za jesen, no na Facebook stranici festivala možete pronaći poveznice na filmove koji su se proteklih osam sezona prikazivali na kino platnu

Izvor: KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI trebalo se održati ovaj tjedan, od 20. do 24. travnja, no zbog okolnosti s koronavirusom festival je odgođen za jesen, od 5. do 9. listopada 2020.

Ipak je i ovaj tjedan posvećen festivalskim filmovima za djecu: u sklopu programa KIKI U KARANTENI na Facebok stranici KIKI festivala objavljuju se poveznice na filmove koji su se proteklih osam sezona prikazivali na kino platnu.

Budući da se osim od petodnevnih filmskih projekcija ovaj festival sastoji i od različitih predfestivalskih aktivnosti za djecu i mlade, dio programa je održan još u veljači. Riječ je o radionici “Kako gledati film” pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, održanoj u organizaciji Društva “Naša djeca” Zabok i udruge Gokul. Polaznici radionice učili su na koji način raspoznavati filmska izražajna sredstva  te kako argumentirano napisati filmsku kritiku.

Ostale najavljene predfestivalske filmske radionice bit će održane čim okolnosti to dopuste, a ove su godine organizatori festivala pripremili radionicu ”Ne(Moć) slike” pod vodstvom Tomislava Šobana i radionicu animacije u suradnji sa Školom animiranog filma iz Čakovca koju će voditi Jasminka Bijelić Ljubić.

Sve obavijesti i novosti vezane uz 9. KIKI možete pratiti na Facebooku i internetskoj stranici festivala , a sve upite možete slati na kontakt  kiki.carolija@gmail.com.

Poučite djecu kako gledati film