Udruga Najsretnija beba Hrvatska u suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva provodi projekt ‘Mediji i djeca’ te poziva roditelje na besplatne radionice koje će se održati u Zagrebu 12. i 19. prosinca

Izvor: Najsretnija beba Hrvatska

Danas su mali ekrani svugdje oko nas i postali su nezaobilazni dio svakodnevnog života. Kako je pokazalo istraživanje Hrabrog telefona i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, čak 90% djece koristi male ekrane prije spavanja, 50% roditelja ne zna procijeniti jesu li elektronički uređaji štetni ili korisni za njihovu djecu, 21% nikada ne provjerava sadržaj koji dijete gleda. To sve ukazuje na nedovoljno znanje o medijima i njihovom sigurnom korištenju.

Rezultati istraživanja: Kako hrvatski predškolci provode vrijeme uz ekrane

Udruga Najsretnija beba Hrvatska™ u suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva pokrenula je projekt “Mediji i djeca” kojim želi potaknuti medijsko opismjenjavanje roditelja te ukazati na važnost boravka u prirodi i nestrukturirane igre za dječji razvoj.

U sklopu projekta održat će se besplatne radionice za roditelje 12. i 19. prosinca u 18 sati u Ilici 155 u Zagrebu. Na njoj će Iva Brčić, prof. sociologije i filozofije, edukatorica programa Najsretnija beba, i Sanja Ćaćić, NLP trenerica govoriti:

  • kako odabrati sadržaj primjeren dobi djeteta
  • kako gledati medijske sadržaje s djecom
  • kako ograničiti pristup neadekvatnim sadržajima na internetu
  • kako olakšati pristup odgovarajućim sadržajima na internetu
  • o utjecaju animiranih filmova na djecu
  • o utjecaju nasilja u filmovima na djecu
  • o utjecaju medija na psihofizički razvoj djece.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail: info@abecedaroditeljstva.com ili tel: 0955518344.     

Projekt “Mediji i djeca” financiran je iz sredstava Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti udruge Najsretnija beba Hrvatska i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati stajalištem Zaklade.

Preuzmite knjižicu sa savjetima za korištenje medija u obitelji