Radionica glume pred kamerom za mlade od 16 do 25 godina održat će se u Splitu 16. i 17. prosinca 2023. u organizaciji Akademskog filmskog kluba i Kino Kluba Split, a prijave su otvorene do 14. prosinca

Izvor: Akademski filmski klub

Otvorene su prijave na besplatnu radionicu glume pred kamerom koja će se 16. i 17. prosinca 2023. održati u prostorijama Kino Kluba Split.

Radionica je namijenjena polaznicima od 16 do 25 godina starosti, a vodi ju Sanja Milardović, višestruko nagrađivana glumica i redateljica koja već dugi niz godina prenosi znanje na mlađe uzraste.

Radionica služi za upoznavanje s filmom, osnovama glume te distinkcijama između kazališne glume i glume pred kamerom. Osim dramskim improvizacijama koje služe za opuštanje i razigravanje, polaznici će usvojiti i osnove javnog nastupa koje kasnije mogu iskoristiti u različitim životnim situacijama.

Budući da mladi glumci u nedostatku iskustva često ne posjeduju materijale koje mogu koristiti za casting ili showreel, u sklopu ove radionice polaznici će, pored osnovnih znanja o filmskoj glumi i snimanju castinga, dobiti i snimljeni materijal koji će moći koristiti u profesionalnim prijavama.

Svi koji se glumom bave profesionalno ili amaterski, kao i oni koji tek čine prve korake u svijet ispred kamere mogu se prijaviti s kratkim životopisom i kratkim motivacijskim videom putem Facebooka ili Instagrama ili e-mailom na: akademskifilmskiklub@gmail.com. Zadnji dan prijave je 14. prosinca, a broj polaznika/ica je ograničen.

Radionicu organizira Akademski filmski klub u partnerstvu s Kino Klubom Split, a program se realizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole