Na internetskoj stranici Hrvatskog audiovizualnog centra do 6. siječnja možete pogledati kratkometražne igrane filmove ‘U plavetnilo’ i ‘Belladona’, animirane ‘Pad Rima’ i ‘Kako se kalio čelik’, dokumentarni ‘Baka u Naftalanu’ i eksperimentalni film ‘Strujanja’

Izvor: HAVC

Od 25. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. HAVC u suradnji s domaćim filmašima donosi blagdanske filmske poklone u vaše domove.

Ovogodišnji program Online maratona kratkometražnog filma, koji će biti dostupan na web stranici Hrvatskog audiovizualnog centra, donosi šest domaćih “kratkiša” različitih rodova: igrane U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović, koji je 2017. godine na Berlinskom filmskom festivalu u natjecateljskoj sekciji Generation 14plus osvojio posebno priznanje te nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratkometražni film Sarajevo Film Festivala, i Belladonnu, debitanski film Dubravke Turić, koji je 2015. godine u programu Horizonti Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film. Tu su i animirani filmovi Pad Rima Balzasa Turaia koji je na ovogodišnjem Animafestu dobio glavnu nagradu za domaću koprodukciju te Kako se kalio čelik Igora Grubića, veliki festivalski ‘putnik’ tijekom 2018. godine koji je na Animafestu osvojio posebno priznanje.

U programu Online maratona su i studentski dokumentarni film Baka u Naftalanu Ljubice Kotromanović, nastao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te eksperimentalna Strujanja Katerine Dude, dobitnik nagrade Green DCP na ovogodišnjem 25 FPS-u i nagrade Ješke za najbolji kratkometražni film na  ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma Split.

Kao i prijašnjih godina, Online maraton je zajednički poklon HAVC-a i domaćih filmskih autora namijenjen ljubiteljima “kratkiša”. Kako biste otvorili ove filmske poklone potrebno je tijekom blagdana samo ‘kliknuti’ na www.havc.hr i prepustiti se uživanju!

Mucica: komedija o roditeljskim strahovima koja će potaknuti razgovor