Međunarodni festival kratkometražnih filmova nastalih u samoizolaciji zbog pandemije koronavirusa održava se online do 25. svibnja. Među 35 filmova u konkurenciji, nalaze se i tri hrvatskih autora

Izvor: HAVC

Na festival je prijavljeno više od 1 250 filmova iz cijeloga svijeta, a u službenu konkurenciju ušlo je 35 naslova iz 19 zemalja. Svi filmovi mogu se pogledati na stranici Corona Short Film Festivala. Radovi koji su nastajali tijekom izolacije zbog pandemije koronavirusa natječu se za Nagradu međunarodnog žirija te za Nagradu publike. Osim novčanog iznosa (1 500 eura i 500 eura), dva pobjednička filma bit će uvrštena u katalog distribucije i prodaje kuće interfilm Berlin.

Među odabranim naslovima su i tri hrvatska. Film Osoba (Person) snimila je autorica Sunčica Ana Veldić tijekom svoje popodnevne šetnje Tisnom na otoku Murteru za vrijeme izolacije, kada je njena kamera uhvatila zanimljiv prizor.

Osim Osobe, na festivalu se prikazuje i Benov rez (Ben’s Cut) autorice Vide Žagar kojeg je snimila za vrijeme boravka u obiteljskoj kući, a nastao je u njenom dvorištu. Kratkometražni uradak prati kreativni proces njenog sedmogodišnjeg brata koji ‘na licu mjesta’ smišlja film.

Survival Kit autora Luke Stjepanovića također se natječe za dvije nagrade na Corona Short Film Festivalu, a radi se o duhovitom ‘vodiču’ o tome kako preživjeti karantenu. Film je u cijelosti nastao u autorovom stanu.

Pobjednici festivala bit će proglašeni 25. svibnja. Sve filmove možete pogledati ovdje, a nakon gledanja, na dnu stranice možete glasati za najbolji.

Svi filmovi na Corona Short Film Festivalu dostupni su za besplatno gledanje, a organizatori ističu kako je festival nastao uz volonterski rad, bez budžeta, stoga pozivaju gledatelje da, ako mogu, doniraju neprofitnoj organizaciji Liječnici bez granica.

Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju – pobjednici natječaja