Pored programa za osnovnoškolce, Zagreb film sada ima i program namijenjen srednjoškolcima koji se pripremaju za studij animiranog filma i novih medija, kao i svim zainteresiranim srednjoškolcima te studentima

Izvor: zagrebfilm.hr

Već 14 godina Zagreb film organizira Malu školu crtanog filma, namijenjenu djeci osnovnoškolskog uzrasta. Putem toga programa polaznici se upoznaju s razumijevanjem apstraktnog koncepta filmskog vremena, pokreta i priče. Pruža im se mogućnost kreativnog izražavanja te susreta s osnovnom filmskom terminologijom i različitim tehnikama animiranog filma. Tijekom trajanja programa prolaze se sve faze izrade filma: osmišljavanje koncepta, pisanje priče, crtanje storyborda, razrada vizuala, animiranje, snimanje glasova, zvukova te montaža. Upisi u ovaj program mogući su kroz cijelu godinu, a program se odvija u prostorijama Zagreb filma, Vlaška 70.

Sada je u Malu školu crtanog filma uveden novi program, namijenjen srednjoškolcima koji se pripremaju za studij animiranog filma i novih medija, kao i svim zainteresiranim srednjoškolcima te studentima. Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija…) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika.

Voditeljica programa je Antonija Veljačić, mag. art. animiranog filma i novih medija, a prijave se primaju do 29. siječnja 2018.

Prijave i informacije: julia.martinovic@zagrebfilm.hr / tonka.ve@gmail.com

Sve o profesoru Baltazaru: zašto ga vole i djeca i odrasli