U četvrtak 11. veljače u 18 sati, Igor Kanižaj, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK), u sklopu projekta “Prevencija, a ne intervencija!” održat će webinar namijenjen roditeljima djece vrtićke (posebice predškolske) dobi

Piše: Tina Hrubi, mag. comm., koordinatorica projektnih aktivnosti, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu

Koliko vremena vaša djeca provode gledajući u ekrane? Mislite li da konzumiraju previše medijskog sadržaja? Znate li što prate i utječe li to na njih? O odgovorima na ova i brojna druga pitanja razgovarajte s izv. prof. dr. sc. Igorom Kanižajem u sklopu webinara “Imaju li mediji utjecaj na moje dijete?”

Webinar je namijenjen roditeljima djece vrtićke (posebice predškolske) dobi, a održat će ga izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK), u sklopu projekta “Prevencija, a ne intervencija!“. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a DKMK ga provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Webinar će se održati 11. veljače u 18 sati na platformi Zoom, a registrirati se možete klikom na poveznicu “Imaju li mediji utjecaj na moje dijete?”.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno, a održava se s ciljem prevencije ovisnosti o medijima kod djece vrtićke dobi kod koje su se mediji uvukli u gotovo svaku aktivnost (koriste ih tijekom jela, prije spavanja, neposredno nakon buđenja, pa čak i tijekom vremena koje provode s prijateljima).

Svojim će edukacijama u sklopu ovog projekta DKMK roditeljima i odgojiteljima ponuditi konkretne savjete kako spriječiti nastanak i razvoj ovisnosti o medijima i medijskim sadržajima od najranije dobi, ali i upoznati ih sa svim pozitivnim i negativnim stranama izloženosti djece predškolske dobi medijskim sadržajima.

Kako podržati razvoj medijske pismenosti kod djece vrtićke dobi