U natjecateljskom programu Dubrovnik film festivala bit će prikazana 82 filma iz stvaralaštva djece i mladeži zemalja Mediterana, a tu je i zanimljiv radionički i popratni program

 

Peti po redu Dubrovnik film festival (DUff) – Filmski festival djece i mladeži zemalja Mediterana održava se od 20. do 23. listopada, a tijekom njegovog održavanja Grad postaje filmska niša za djecu i mlade do 20 godina iz zemalja Mediterana.

Bit će prikazana ukupno 82 filma među prijavljenima za natjecateljski dio programa. Filmovi će biti prikazani u dvije dobne kategorije i to 38 filmova djece do 15 godina u svim filmskim žanrovima, 31 film mladeži od 16 do 20 godina i 13 filmova u jedinstvenoj, otvorenoj kategoriji. Festival okuplja djecu istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Radionice i satovi filmske umjetnosti

Pored natjecateljskog dijela programa, tijekom festivala se i ove godine održavaju radionički i popratni programi pod vodstvom profesionalaca iz svijeta filma, koji su počeli 18. listopada. Uz natjecatelje iz osam mediteranskih zemalja i mladi Dubrovčani će još jednom imati priliku upoznati svijet animacije, naučiti sve o zvuku, snimiti svoj prvi igrani film ili svoj prvi timelaps video. Za srednjoškolce će uz radioničke programe biti organizirani i satovi filmske umjetnosti.

DUff se ove godine po peti put održava u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža i Ljetne škole filma Šipan, te uz partnerstvo dubrovačke Gimnazije. Ocjenjivački žiri ove godine čine pokretač KIDSCAM animation studia Joris Van Dael iz Antwerpena, koordinatorica filmskih programa Kinokluba Zagreb Višnja Vukašinović i redatelj Zvonimir Jurić.

Detalje o programu i samom festivalu potražite ovdje ili na Facebook stranici DUff-a.