U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu 19. studenog u 11 sati u zagrebačkom hotelu Dubrovnik održat će se stručna panel rasprava o izazovima kod zaštite djece od seksualnog iskorištavanja na internetu

Piše: Ana Dokler

Na Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece, koji se obilježava 19. studenog, u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, nositelja projekta Centar za sigurniji internet Hrvatska, održat će se stručna panel rasprava pod nazivom “Izazovi kod zaštite djece od seksualnog iskorištavanja na internetu: mogućnosti prevencije, detekcije i tretmana”.

“Želja nam je bila da ove godine, upravo na taj dan skrenemo pozornost na sve veći broj slučajeva seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece putem interneta. Cilj panel rasprave je analizirati aktualne izazove kod zaštite djece od seksualnog iskorištavanja u digitalnom okruženju te prikazati suvremene trendove u detekciji i prevenciji ovog aktualnog problema”, poručuju iz Centra za nestalu i zlostavljanju djecu.

Budući da im je namjera senzibilizirati javnost, ali i omogućiti razmijenu iskustava među stručnjacima te ispitati mogućnosti poboljšanja međuresornog povezivanja, kao paneliste najvaljuju stručnjake iz nadležnih Ministarstava (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo umutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa), stručnjake iz akademske zajednice i predstavnike organizacija civilnog društva koji su u svom profesionalnom djelovanju usmjereni na zaštitu djece i mladih.

Panel se održava u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik 19. studenog s početkom u 11 sati i otvoren je za javnost. Zbog ograničenog broja mjesta, dolazak je potrebno prijaviti na mail info@cnzd.org najkasnije do 18. studenog.

Kratki film koji otkriva kako djeca postaju žrtve seksualne ucjene na internetu