Do 11. listopada traju prijave za sudjelovanje u mladom žiriju koji će na Zagreb Film Festivalu birati najbolji film u programu PLUS, namijenjenom srednjoškolcima

Izvor: zff.hr

Zagreb Film Festival, koji se ove godine održava od 11. do 19. studenog, sada poziva mlade od 15 do 19 godina da se prijave na natječaj i postanu članovi i članice peteročlanog žirija programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima.

Program PLUS namijenjen mladoj publici ove godine održava se četvrti put na Zagreb Film Festivalu. PLUS je natjecateljski program, a o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri sastavljen od 5 učenika/ica srednjih škola. Filmovi programa PLUS bit će prikazivani od ponedjeljka do petka u 16 sati, za vrijeme trajanja festivala u kinu Europa. Članovi/ice žirija pogledat će svih pet filmova te će u petak poslije zadnje projekcije odlučiti o filmu pobjedniku koji osvaja nagradu u iznosu od 500 eura.

Svi zainteresirani u dobi od 15 do 19 godina koji žele biti dio peteročlanog žirija natjecateljskog programa za mladu publiku – PLUS, mogu se prijaviti na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: plus@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate.

Prijave traju do 11. listopada, a imena odabranih članova žirija bit će objavljena do 13. listopada.

Što sve djeca uče gledajući filmove