Ovogodišnji hrvatski festival jednominutnih filmova, koji se održava krajem svibnja u Požegi, ima posebnu kategoriju za mlade autore. Zadana tema je ‘Međugeneracijska solidarnost’, a rok za slanje filmova 15. travnja

Izvor: Hrvatski festival jednominutnih filmova

Od 27. do 31. svibnja u Požegi će se održati 28. hrvatski festival jednominutnih filmova, najstariji međunarodni filmski festival utemeljen u Hrvatskoj, koji promovira specifičnu formu – jednominutni film, bez obzira o kojem se žanru radilo.

Posebna kategorija ovogodišnjeg festivala, pod nazivom Teen Minute, posvećena je temi međugeneracijske solidarnosti, a sudjelovati mogu svi mladi autori između 15. i 19. godine života.

Kategorija Teen Minute dio je projekta TOYABringing Together Old and Young through Art(s) koji provodi učenik Glazbene škole Požega, Dominik Budimir, uz potporu i pomoć Direkcije festivala te ravnatelja, nastavnika i učenika Glazbene škole Požega.

Filmove na temu međugeneracijske solidarnosti za kategoriju Teen Minute potrebno je poslati do 15. travnja na adresu dominikbudimir@yahoo.com, zajedno s prijavnicom, koja je dostupna za preuzimanje na službenoj stranici Festivala.

Autor koji pošalje film na zadanu temu može na festival prijaviti i druge jednominutne filmove koji se na nju ne odnose. Filmovi ne smiju trajati dulje od 60 sekundi.

Pobjednici i zainteresirani mladi autori pozivaju se i na sudjelovanje u službenom programu Festivala te će imati organiziran smještaj i hranu u Požegi (organizator jedino ne može preuzeti troškove putovanja).

Filmski natječaj: Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju