Na besplatne ljetne radionice varaždinskog Filmsko-kreativnog studija VANIMA mogu se uključiti zainteresirana djeca od 8 do 16 godina, a prijave traju do 23. lipnja

Izvor: VANIMA

Trinaesti puta za redom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice koje će biti održane od 26. do 30. lipnja 2017. godine u prostorijama udruge u Varaždinu. Djeca i mladi sudjelovat će na dvije radionice animiranog filma (klasična animacija i stop animacija), te na radionici na kojoj će učiti osnove drona.

Radionicu klasične animacije vodti će voditeljice VANIME Ana Sever i Dubravka Kalinić Lebinec, a polaznici će napraviti kratku minijaturu na istu temu. Radionicu stop animacije vodit će Matija Bobek, odgajatelj koji je osmislio program “Kao prvo zagonetno drvo” u sklopu kojeg izrađuje konstruktivne drvene igračke, a s kojima će polaznici napraviti film vježbu u tehnici stop animacije. Radionicu osnova drona vodit će ekipa entuzijasta “Awesome Drone Videos”, čije radove možete pogledati ovdje.

Program financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Varaždin, a za polaznike je besplatan. U filmske radionice mogu se uključiti zainteresirana djeca od 8 do 16 godina. Broj polaznika je ograničen, a prijave traju do 23. lipnja. Zainteresirani se mogu javiti na mail: vanima@vanima.hr.

Napravite svoj film u tehnici stop animacije