Kako na djecu utječu različiti medijski sadržaji, kako birati primjerene, a ograničiti pristup neprimjerenim sadržajima – roditelji mogu čuti na radionici u organizaciji udruga Najsretnija beba i Abeceda roditeljstva, 16. siječnja u Zagrebu

Izvor: Najsretnija beba Hrvatska

Danas su mediji i mali ekrani svuda oko nas i nemoguće ih je izbjeći ili zabraniti. Uz edukaciju o pravilnom korištenju malih ekrana i uz odabir adekvatnog sadržaja, mediji mogu itekako biti edukativni i korisni.

Zahvaljujući Zakladi “Hrvatska za djecu”, udruzi Najsretnija beba Hrvatska™ dodijeljena su financijska sredstva za projekt “Mediji i djeca”, u sklopu kojeg će, u suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva, provoditi medijsko opismjenjavanje roditelja te ukazivati na važnost boravka u prirodi i nestrukturirane igre.

Voditeljice projekta Iva Brčić i Sanja Ćaćić pozivaju roditelje da im se pridruže na besplatnoj radionici koja će se održati u srijedu, 16. siječnja u 18 sati u Ilici 155 u Zagrebu.

Na radionici možete naučiti:

  • odabrati adekvatan sadržaj primjeren djetetovoj dobi
  • kako gledati medijski sadržaj s djecom
  • pravilno ograničiti pristup neadekvatnom internetskom sadržaju
  • pravilno olakšati pristup odgovarajućem internetskom sadržaju
  • o utjecaju animiranih filmova na djecu
  • o utjecaju nasilja u filmovima na djecu
  • o utjecaju medija na psihofizički razvoj djece

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno se prijaviti na email: info@abecedaroditeljstva.com ili tel: 0955518344.

O voditeljicama projekta

Iva Brčić, mag. soc./fil., jedina je edukatorica u ovom dijelu Europe svjetski renomiranog programa dr. Harveya Karpa – The Happiest Baby. Kroz svoj rad pomaže roditeljima u baby handlingu i odgoju djece. 2014. osnovala je udrugu Najsretnija beba Hrvatska™, kroz koju provodi radionice Kolike, Ispadi bijesa i Holističko majčinstvo. Kao stručna suradnica piše za internetske portale i časopise namijenjene roditeljima. Surađuje s vrtićima i školama, te gostuje na fakultetima i simpozijima kao stručnjakinja za odgoj, te za utjecaj medija na djecu i mlade.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani NLP trener, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva, te okupila niz stručnjaka (psihoterapeuta, psihologa, sociologa, logopeda, ortopeda, nutricionista te socijalnih radnika) koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju roditelja s djecom te provodi edukaciju i savjetovanje mladih za jačanje komunikacijskih kompetencija.

Projekt “Mediji i djeca” financiran je iz sredstava Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti udruge Najsretnija beba Hrvatska i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati stajalištem zaklade.