Radionicu ‘Utjecaj ekrana na razvoj djeteta: Kako postaviti granice i održati zdravu ravnotežu?’ održat će  30. svibnja u zagrebačkom Centru za terapiju igrom psihologinja i terapeutkinja igrom Sanja Ivanušević Grgas

Izvor: ceti.hr

Ekrani – TV, tableti, kompjuteri, mobiteli… vidimo poplavu problema koji proizlaze iz velike količine vremena koje neka djeca provedu pred njima. Pritom postaju iritabilni, ljuti, imaju ispade bijesa i teško se fokusiraju na bilo što drugo.

https://www.medijskapismenost.hr/dijete-ima-temper-tantrum-kad-mu-ne-dam-mobitel/

Koliko “ekrana” je dobro i postoji li pozitivni utjecaj?
Kakve promjene se događaju u strukturi i funkciji mozga?
Kako one utječu na razvoj – igru, govor, učenje, pažnju…?
Kako postaviti zdrave granice?
Što učiniti ako problem već postoji?

Odgovore na ova pitanja možete dobiti na radionici “Utjecaj ekrana na razvoj djeteta: Kako postaviti granice i održati zdravu ravnotežu?” koja će se 30. svibnja, od 17 do 20 sati održati u Centru za terapiju igrom CETI, Ulica DOS ban Jelačić 4, Zagreb.

Radi se o visoko praktičnoj radionci tijekom koje se stječe razumijevanje vezano uz utjecaj ekrana na razvoj, kao i praktične vještine.

Cijena radionice je 450 kuna, mjesta su ograničena i rezerviraju se uplatom kotizacije, a prijaviti se možete putem obrasca.

Voditeljica radionice je Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psihologinja i terapeutkinja igrom, osnivačica Centra za terapiju igrom. Ima dugogodišnje iskustvo rada u odgojno – obrazovnim ustanovama, s djecom i obiteljima. Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (child – centered play therapy, filial play therapy, Theraplay, “Learn to play”, “Test svijeta”, Integrativni model). Vodi edukacije iz područja dječjeg razvoja i terapije igrom za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje. Kao suradnik Međunarodne akademije za terapiju igrom i psihosocijalne projekte (INA-PTSP) sudjelovala u projektu “Rastimo zajedno” u Nigeriji kao edukator stručnjaka koji rade s djecom. Redoviti je gost časopisa i TV emisija, kao i gost predavač na fakultetima. Više na: ceti.hr, facebook.com/centar.terapijaigrom, facebook.com/carobnasvjetiljka

Treba li djeci braniti agresivne igre u kojima glume junake iz crtića?