Početna, napredna i majstorska radionica interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade Frooom! održat će se od 2. do 6. travnja u OŠ Dr. Ivana Merza u Zagrebu. Na radionice se može doći od 8 sati, nastava traje od 9 do 15.15, s pauzom za ručak oko 12.30, a djeca mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati

Izvor: FROOOM!

I ovog proljeća za uskršnje praznike, od utorka, 2. do subote, 6. travnja, održat će se kreativni, cjelodnevni filmski radionički program interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade Frooom! Mjesto radnje ove filmske avanture je novoobnovljena Osnovna škola Dr. Ivan Merz u ulici Franje Račkoga 4 u Zagrebu.

U početnoj radionici polaznici će prolaziti kroz sve ono što čini film, a usput snimati stop animaciju, montažne vježbe, reportaže i TV formate te eksperimentalni film. Svaki dan gledat će antologijske i najnovije filmove za djecu te o njima raspravljati iz svih mogućih motrišta. Voditelji su filmska i kazališna glumica, redateljica i producentica Maruška Aras, filmska snimateljica i redateljica Bojana Burnać te psiho i filmoterapeutkinja Anamarija Karin.

U naprednoj radionici polaznici će ponavljati gradivo početne radionice i primjeninjivati ga u stvaranju kratkog igranog i/ili dokumentarnog filma: pisati sinopsis, pripremati knjigu snimanja, raditi casting glumaca, tražiti najbolje lokacije, pripremati scenografiju, rekvizitu i kostime te na kraju snimati film. Uza sve to gledat će filmove i filmske primjere koji ih mogu inspirirati i potaknuti da svoj film naprave drugačije. Voditelji ove radionice su glumica i autorica dokumentranih filmova Marina Musulin te filmski redatelj, glumac, scenarist te profesor filozofije Veno Mušinović.

Ovoproljetna majstorska radionica posvećena je temeljnoj filmskoj tehnici – animaciji. Majstorica, nagrađivana filmska aimatorica Dea Jagić provest će polaznike na još jedno putovanje tehnikama animacije i filmskog stvaranja. Brojni uradci s njezinih Frooom! radionica proputovali su svijetom i osvojili vrijedne nagrade. Samo u prošloj godini animirani filmovi “Boo” i “Medusa” bili su prikazani na čak na pet festivala – u Grčkoj, Sjedinjenim Državama, Hrvatskoj, Srbiji i Brazilu. Dei Jagić će na radionici sekundirati filmski redatelj, glumac, scenarist i producent Boris Bakal.

Ne propustite ulazak u filmski svijet i prijavite se na: http://www.frooom.eu/shop/

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju