Nastavnici, odgajatelji, studenti, članovi kino klubova i udruga i samostalni autori na ovogodišnjoj Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”, koja će se održati u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza, mogu birati između dva seminarska programa i čak 14 radionica. Prijave su otvorene do 15. lipnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i ove će se godine održati u Varaždinu od 18. do 26. kolovoza, a sudjelovati mogu nastavnici, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima!

Varaždin je kao barokni grad idealan i inspirativan za snimanja i učenje o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, a svi polaznici moći će birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radiofonski eksperimenti, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, digitalna obrada slike i  vizualni efekti, televizijska reportaža, glazbeni videospot).

Osmodnevni plan Škole uključuje predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu medijske kulture idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, Prijave su otvorene do 15. lipnja 2022., a link na prijavnicu nalazi se ovdje.

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 23 godine postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom!

Više informacija pronađite na internetskoj stranici Škole medijske kulture: smk.hfs.hr.