Panel rasprava o umjetnoj inteligenciji u svijetu filma i radionica video produkcije za društvene mreže dio su popratnog programa 10. Star Film Festa, koji će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna u Sisku. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su već otvorene!

Izvor: Star Film Festival

Deseti Star Film Fest – međunarodni filmski festival posvećen filmovima mladih autora održat će se od 31. kolovoza do 2. rujna. Ovaj festival iz godine u godinu razvija i održava filmsku kulturu u Sisku i okolici, a zaljubljenicima u film donosi mogućnost gledanja filmskih projekcija pod zvjezdanim nebom. Uz glavni/natjecateljski program, Star Film Fest popratnim sadržajem – izložbama, filmskim radionicama, koncertima te raspravama o aktualnim temama ponosno širi propagandu za filmsku umjetnost, koja stoljećima u Hrvatskoj i svijetu doprinosi rastu i razvoju kulture, kritičkog razmišljanja i otvorenosti.

Natjecateljski program već je spreman – Anja Kavić i Martina Mladenović koje čine selekcijski tim Star Film Festa odabrale su 38 kratkih filmova od ukupno 978 prijavljenih iz cijelog svijeta, a žiri i publika dodijelit će čak 11 nagrada onim najboljima.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole

Uz to, Star Film Fest i Kino Klub Sisak otvorili su prijave za radionicu “Video produkcija za društvene mreže”. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti više o izradi video sadržaja kratkog formata te njihovoj promociji na društvenim mrežama kao što su TikTok, Instagram, YouTube i Facebook, uz vodstvo Ivana Tokića, mladog riječkog poduzetnika i content creatora koji je specijaliziran za promociju, marketing i oglašavanje na društvenim mrežama. Radionica se odvija tijekom dva dana za vrijeme trajanja festivala – 1. rujna s početkom u 11 sati u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak (Ul. Stjepana i Antuna Radića 20) i 2. rujna s početkom u 14 sati na istoj lokaciji, a za sudjelovanje se možete prijaviti putem online obrasca.

Kao dio popratnog programa Star Film Festa održat će se i zanimljiva panel rasprava. Prijeti li nam svojevrsna inflacija kreative? Na što će se svesti umjetnost budućnosti? Hoće li umjetnici postati programeri? Kome će u tom slučaju pripadati autorska prava? – samo su neka od pitanja o kojima će se razgovarati na panel raspravi “Umjetna inteligencija u svijetu filma” na kojoj će sudjelovati stručnjakinje za umjetnu inteligenciju Martina Silov i Petra Horvatović, pravnica specijalizirana za umjetnu inteligenciju Marijana Šarolić Robić i režiser i producent Bobby Boško Grubić. Panel rasprava će se održati u subotu, 2. rujna u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak (Ul. Stjepana i Antuna Radića 20) u 15:00 sati. Program je besplatan, a ako želite osigurati svoje mjesto u publici, svoj dolazak možete najaviti popunjavanjem online obrasca.

Kako razvoj umjetne inteligencije utječe na medije