60. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održat će se od 29. rujna do 2. listopada 2022. u Malom Lošinju, a rok za prijave filmova je 1. lipnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ove godine puni šezdeset godina! Šezdeset godina najraznolikijih tema, žanrova i kreacija dječje mašte. Šezdeset godina klubova i školskih družina, šezdeset godina kontinuiranog ulaganja u znanje i obrazovanje voditelja i prezentacije najboljih filmskih ostvarenja malih redatelja, snimatelja, scenarista i montažera.

Želite li i vi biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2022. godine.

Influenceri i mi: filmski natječaj u sklopu 5. Dana medijske pismenosti

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. Filmovi se također mogu prijaviti u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Radovi se prijavljuju online na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeću poveznicu. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2022. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen sredinom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine u Malom Lošinju od 29. rujna do 2. listopada 2022.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svake godine posjeti drugi grad. Na taj se način, uz Hrvatski filmski savez, kao priređivači Revije iz godine u godinu izmjenjuju osnovne škole, kinoklubovi i filmske družine diljem Hrvatske te se u kontekstu filma oživi jedna nova sredina. Tako će u suorganizaciji s OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučkim otvorenim učilištem  Mali Lošinj cijeli Mali Lošinj četiri dana živjeti film i biti glavno filmsko središte za najmlađe filmoljupce. Ne čekajte zadnji tren, selektori Revije nestrpljivo čekaju da pogledaju vaša nova filmska remek-djela!

Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži  i 15. Four River Film Festival