Otvorene su prijave za natjecateljski program Revije i Festivala koji se u rujnu održavaju u Karlovcu. Mladi autori u dobi od 14 do 20 godina svoje igrane, animirane, dokumentarne i filmove slobodnog stila mogu prijaviti do 1. lipnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac otvorili su prijave za novo izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koje će se održati od 10. do 14. rujna 2024.  Autori u dobi od 14 do 20 godina, čiji su filmovi završeni nakon 1. siječnja 2022., mogu prijaviti svoje radove do 1. lipnja 2024. na poveznici https://filmfreeway.com/FourRiverFilmFestival.

Natjecateljski program obuhvaća četiri kategorije – igrani film, animirani film, dokumentarni film i film slobodnog stila. Selekcijsku komisiju čine dr. sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije, filmski kritičar dr. sc. Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Broj prijava raste iz godine u godinu, jasno ukazujući na važnost ovih filmskih događanja za mlade filmaše. Prošlogodišnja izdanja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala srušila su dosadašnje rekorde gledanosti u digitalnom i fizičkom okruženju – pratilo ih je 353.686 gledatelja iz cijelog svijeta. Od čak 1.447 prijavljenih filmova srednjoškolskih autora iz 98 zemalja diljem svijeta, u službenoj konkurenciji prikazana su 63 filmska naslova iz 22 zemlje, a nakon dugo vremena Revija i Festival vratili su se u pravu kino dvoranu – Kino Edison.

Pored natjecateljskog programa, u sklopu Revije i Festivala održavaju se praktične radionice i masterclassovi, okrugli stolovi i debate, predstavljanja partnerskih organizacija, izleti i nastupi glazbenih bendova te večernje projekcije dugometražnih filmova.

Zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka

Pobjednici prethodnih izdanja Revije i Festivala danas su uspješni filmski profesionalci, potvrđujući da su ovi događaji izvrsna odskočna daska za pravu filmsku karijeru. Pripreme za novo izdanje festivala započele su odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja, a čitav festivalski tim nestrpljivo iščekuje nove autore i filmska ostvarenja na žutom tepihu.

Reviju i festival financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada “Kultura nova”, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca, Hrvatska turistička zajednica, Zajednica tehničke kulture karlovačke županije i Grada Karlovca i Turbing d.o.o.

Informacije o Reviji i Festivalu možete pratiti na službenoj internetskoj stranici https://frff.com.hr.

Sve što trebate znati o osnivanju i vođenju školske filmske družine