Škola medijske kulture i ove će se godine održati u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza. Prijave traju do 15. lipnja, a prijaviti se mogu svi učitelji, profesori, odgajatelji, studenti, članovi udruga i kinoklubova te samostalni autori

Izvor: Hrvatski filmski savez

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Pravi je izbor za srednjoškolce, studente i nastavnike koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom!

5 najboljih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i ove će se godine održati u Varaždinu, baroknom gradu s lokacijama idealnim za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, od 18. do 28. kolovoza.

Mogu se prijaviti svi učitelji, profesori, odgajatelji, studenti, članovi udruga i kinoklubova te samostalni autori koji žele učiti o filmu i medijskoj kulturi, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s filmskim profesionalcima.

Polaznici mogu birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).

Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, a link na prijavu nalazi se ovdje.

Stručnost predavača i voditelja radionica, kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih) te učeničkih domova u kojima nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” nastavnici i odgajatelji podučavaju medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, ili kao izvannastavnu aktivnost, govore u prilog uspješnosti škole.

Kako osnovati filmsku družinu u školi?

Od 18. do 28. kolovoza Varaždin će na deset dana postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja 2021., a broj polaznika je ograničen.

Više informacija pronađite na službenoj stranici Škole medijske kulture.