Na interdisciplinaranoj filmskoj radionici za djecu i mlade Frooom! od 17. do 21. travnja, svaki dan od 9 do 15 sati, u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Koprivnici osnovnoškolci će uz stručno vodstvo učiti o filmu i zabavljati se

Izvor: Frooom

Šestu godinu zaredom Frooom! filmske radionice stvaraju buduće filmaše i sve osnovnoškolce koje zanima što sve ne vide gledajući film kroz edukativne radionice, uz stručno vodstvo i cjelodnevno petodnevno druženje, uče kako kritički promišljati o medijskim sadržajima i pametno iskoristiti slobodno vrijeme igrajući se i istovremeno usvajajući opću kulturu i bonton.

Proljetni praznici možda ne traju onoliko dugo koliko bi vaši klinci to voljeli, ali ako već moraju proći u trenu, neka sa sobom donesu i bogatstvo novog znanja, druženje s vršnjacima i novostečene vještine.

Sve to nudi Frooom! i ove godine od 17. do 21. travnja! U tih će se pet dana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Koprivnici vaši osnovnoškolci (od 9 do 15 godina) zabavljati kao nikada do sada, a sve uz stručno vodstvo filmskih i kazališnih redatelja i redateljica, glumaca i glumica, dramaturga i dramaturginja, pedagoga, multimedijalnih umjetnika i umjetnica, animatora i animatorica i svih onih koji rade one poslove koje ne vidite gledajući film.

Svakoga dana od 9 do 15 sati vaša će se djeca igrati, gledati filmove koje dosad nisu vidjeli, učiti o kadrovima, planovima i perspektivama, stvarati animirane i glazbene svjetove i, kao šećer na kraju, dobro klopati!

Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje najrazličitije vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume do sistemskih konstelacija, animacije i VJ-inga – voditelji Froooma svojom neposrednom svestranošću i iskustvom s djecom prolaze team building i spajanje dječjeg i odraslog svijeta kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i topli obrok.

Prijave su u tijeku, a do 15. ožujka cijena radionice iznosit će 680 kuna, dok će posljednjih mjesec dana cijena biti 780 kuna. Svi bivši Frooom!ovci, kao i drugo dijete iz obitelji, na radionicu dolaze s popustom od 100 kuna!

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Kako su se Frooom!ovci zabavljali proteklih godina, kao i sve ostale informacije potražite na www.frooom.eu ili se javite na frooomfilmskaradionica@gmail.com. Videouratke naših Frooom!ovaca možete pogledati na Vimeo kanalu.

Frooom! financijski podupiru HAVC, Grad Zagreb, Grad Koprivnica, Grad Rijeka, Grad Split te partneri: OŠ Dr. Ivan Merz, Kino Europa, Kino Tuškanac, Hrvatski filmski savez (Zagreb), Multimedijalni kulturni centar, Udruga Mavena, Kino Klub Split, Beton kino (Split), Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Art kino (Rijeka), Pučko otvoreno učilište KC i kino Velebit (Koprivnica).