Sljedeća besplatna radionica za roditelje u sklopu projekta ‘Mediji i djeca’, koji provode udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva, održat će se u srijedu, 27. veljače u Zagrebu

Izvor: Najsretnija beba Hrvatska

Mediji nisu ni dobri ni loši. Sve ovisi kako ih koristimo. Zato je iznimno važno za roditelje da znaju kako potaknuti pozitivne utjecaje medija, a eliminirati one negativne. Mali ekrani su svugdje oko nas i njihovo zabranjivanje nema nikakvog smisla, ali ograničavanje njihove upotrebe pridonosi brojnim pozitivnim promjenama u obiteljskom životu. Bolja suradnja djece, manje ispada bijesa, bolja emotivna povezanost, manje stresa… samo su neke od pozitivnih posljedica.

Zaklada “Hrvatska za djecu” prepoznala je rad i nastojanje udruge Najsretnija beba Hrvatska™ da pridonese pravilnoj primjeni medija i dodijelila joj financijska sredstva za projekt “Mediji i djeca”.

U sklopu tog projekta, udruga Najsretnija beba Hrvatska™ u suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva provodi besplatne radionice na kojima roditelji mogu naučiti kako odabrati sadržaje primjerene djetetovoj dobi, kako gledati medijske sadržaje s djecom, kako pravilno ograničiti pristup neadekvatnim, odnosno olakšati pristup odgovarajućim sadržajima na internetu, kako na djecu utječu animirani filmovi, nasilje u filmovima te općenito o utjecaju medija na psihofizički razvoj djece.

Sljedeća radionica održat će se u srijedu, 27.2. u 18 sati u Ilici 155 u Zagrebu. Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na e-mail: info@abecedaroditeljstva.com ili tel: 0955518344.                      

O voditeljicama projekta

Iva Brčić, mag. soc./fil. jedina je edukatorica u ovom dijelu Europe svjetski renomiranog programa dr. Harveya Karpa – The Happiest Baby. Kroz svoj rad pomaže roditeljima u baby handlingu i odgoju djece. 2014. osnovala je udrugu Najsretnija beba Hrvatska™, kroz koju provodi radionice Kolike, Ispadi bijesa i Holističko majčinstvo. Kao stručna suradnica piše za internetske portale i časopise namijenjene roditeljima. Surađuje s vrtićima i školama, te gostuje na fakultetima i simpozijima kao stručnjakinja za odgoj te za utjecaj medija na djecu i mlade.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani NLP trener, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva, te okupila niz stručnjaka (psihoterapeuta, psihologa, sociologa, logopeda, ortopeda, nutricionista te socijalnih radnika) koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju roditelja s djecom te provodi edukaciju i savjetovanje mladih za jačanje komunikacijskih kompetencija.

Projekt “Mediji i djeca” financiran je iz sredstava Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti udruge Najsretnija beba Hrvatska i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati stajalištem zaklade.