Na online panelu kojim počinje 13. Festival prava djece, 12. listopada u 11 sati,  učenice i učenici iz različitih dijelova Hrvatske govorit će o tome kako se oni i njihovi vršnjaci nose s izazovima koje su pred sve nas stavile razne krizne situacije

Izvor: Festival prava djece

Online panel pod nazivom “Poslušajte nas malo ako vam je stalo! Djeca i mladi govore o posljedicama današnjih kriza” koji će se održati 12. listopada 2021. u 11 sati na Facebook stranici Festivala prava djece rijetka je prilika da izravno od djece i mladih čujemo kako se oni i njihovi vršnjaci nose s izazovima koje su pred sve nas stavile razne krizne situacije.

Kako je ići u školu, a kako na praksu online? Kako održavati prijateljstva u virtualnom svijetu? Kako utješiti nekoga ako ga ne možeš zagrliti? Na ova i brojna druga važna pitanja, vezana za trenutnu epidemiju virusa Covid-19 i posljedice potresa, odgovarat će učenici i učenice iz različitih dijelova Hrvatske. Stoga… Poslušajte ih malo!

Video lekcija: Digitalni mediji i mentalno zdravlje

Panel će moderirati Aleksej Leon Gajica, član žirija Festivala prava djece, učenik MIOC-a i Mladi ambasador za prava djece i mladih. Aleksej će u panelu razgovarati s Ivom Ćorković, učenicom 8. razreda OŠ Dragalić, suautoricom filma #STOPcyberbullyingu koji je uvršten u program Festivala, Petrom Dusparom, učenikom OŠ Mate Lovraka iz Petrinje, Lucijom Cerovec, članicom žirija Festivala prava djece i učenicom X. gimnazije u Zagrebu, Dritom Havolli, učenicom Škole za medicinske sestre Vrapče u Zagrebu, te sa stručnjakinjama Senom Puhovski, psihologinjom i predsjednicom Zagrebačkog psihološkog društva, i dr. sc. Anom Žnidarec Čučković, pedagoginjom i predsjednicom Alternatora.

Festival prava djece – mali festival za velike teme održava se 13. godinu za redom u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom.

Film i nastavna priprema o utjecaju stereotipa na samopoštovanje mladih