Osnovnoškolci u dobi od 11 do 15 godina koji žele biti dio žirija KinoKino Festivala u veljači, trebaju do 11. siječnja poslati motivacijsko pismo i kritiku svojeg najdražeg filma

Izvor: kinokino.hr

Drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino održat će se u veljači ove godine. O najboljim dugometražnim igranim filmovima odlučivat će profesionalni i dječji žiri, a upravo traje potraga za pet učenika/ica šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola koji žele biti dio žirija i u mogućnosti su sudjelovati u svim aktivnostima za vrijeme trajanja festivala od 21. do 26. veljače 2017. u kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).

Članovi/ice žirija imat će zadatak pogledati sve filmove u natjecateljskom programu dugometražnih filmova te će u subotu odlučiti o pobjedničkom filmu koji osvajaja nagradu dječjeg žirija KinoKino Festivala. Članovi i članice dječjeg žirija tijekom trajanja festivala imat će osiguran obrok u kinu Europa te ukoliko je potrebno ispričnicu za izostanak s nastave.

Svi zainteresirani osnovnoškolci u dobi od 11 do 15 godina koji žele biti dio žirija KinoKino Festivala, mogu se prijaviti na natječaj. Potrebno je poslati motivacijsko pismo (max. 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na: katarina@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti koju školu pohađate.

Prijave traju do 11. siječnja, a potom će prijavljeni koji su ušli u uži krug biti pozvabi u kino Europa na filmsku projekciju i upoznavanje 14. siječnja. Poslije projekcije i kratkog druženja uz razgovor o filmu odlučit će se tko je primljen u žiri te će u ponedjeljak 16. siječnja biti objavljeno tko su članove i članice žirija.

Što sve djeca uče gledajući filmove