Za Zoom radionicu o suzbijanju dezinformacija, koju vodi novinar Hrvoje Šimićević u sklopu projekta ‘Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje’, možete se prijaviti do ponedjeljka, 23. studenog u 20 sati

Izvor: Udruga Zamisli

U utorak, 24. studenog, od 17 do 20 sati putem Zoom platforme održava se radionica posvećena temi suzbijanja dezinformacija. Dezinformacije su medijske manipulacije do kojih dolazi kada se iz objektivnog izvještavanja ispuste određene činjenice, ili su činjenice iskrivljene, čime se gledatelje, slušatelje i čitatelje dovodi u zabludu i na pogrešan zaključak o temi.

Radionica je organizirana u sklopu projekta “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje”. O borbi protiv dezinformacija govorit će Hrvoje Šimičević, novinar portala Novosti. Hrvoje Šimićević 2019. godine nagrađen je aktivističkom nagradom “Nada Dimić” za tekstove o seksualnom zlostavljanju maloljetnica u dječjem domu. Također, dobitnik je nagrade za internetsko novinarstvo koju mu je 2016. godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo za serijal o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP).

Online igra u kojoj postajete majstor lažnih vijesti

Projekt “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje” zajednički provode Udruge Zamisli i Maštara u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom, a projektne aktivnosti održavaju se u Centru za mlade Grada Zagreba i putem Zoom platforme, u skladu s epidemiološkim mjerama. U sklopu projekta bit će održano ukupno osam radionica na kojima će biti obrađene teme medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija.

Svi zainteresirani za radionicu o suzbijanju dezinformacija mogu se prijaviti putem poveznice https://forms.gle/enQwTpFmWiGFwcBt7 do ponedjeljka, 23. studeni u 20 sati.

Projekt financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Nastavni materijali o dezinformacijama i lažnim vijestima