U sklopu edukativnog programa Razvojna raketa, namijenjenog stručnjacima iz ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te roditeljima male djece, 21. ožujka u 18.30 održat će se besplatno online predavanje o razvoju medijske pismenosti kod najmlađih

Izvor: KoHo pedagogija

S poticanjem medijske pismenosti treba krenuti od trenutka kada djeca počnu koristiti medije, a to su već prve godine njihova života. Zato je jedno od predavanja u sklopu online edukativnog programa Razvojna raketa u organizaciji KoHo pedagogije, namijenjenog stručnjacima iz ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te roditeljima male djece, posvećeno upravo razvoju medijske pismenosti kod najmlađih.

Kako podržati razvoj medijske pismenosti kod djece vrtićke dobi

Program Razvojna raketa sastoji se od ukupno 10 edukacija o različitim temama, koje će se održavati online od 21. do 31. ožujka 2022., a snimke svih edukacija bit će dostupne do 10. travnja. Kotizacija za sudjelovanje u cijelom programu iznosi 250 kuna, a predavanje organizirano u suradnji s portalom medijskapismenost.hr besplatno je za sve zainteresirane.

Ana Dokler, glavna urednica portala medijskapismenost.hr i koordinatorica projekta Dani medijske pismenosti, u ponedjeljak 21. ožujka u 18.30 sati održat će online predavanje pod nazivom “Najmlađi u svijetu medija: Kako poticati razvoj medijske pismenosti kod djece rane i predškolske dobi“. Govorit će o tome kako medije koristiti s djecom, kako odrediti ograničenja koliko vremena smiju provesti uz različite ekrane i kako birati za njih primjerene medijske sadržaje. Predstavit će i obrazovne materijale za roditelje i odgojitelje i vježbe i alate koji se mogu koristiti u radu s djecom – u vrtiću ili kod kuće – kako bismo postavili temelje za razvoj medijske pismenosti i zdrav odnos s medijima.

Za besplatno sudjelovanje na ovom predavanju možete se prijaviti putem poveznice https://forms.gle/HJu4GV5t45QeS1Ko6.

Za sve sudionike osigurane su potvrde o sudjelovanju, a za vrtiće s više od 8 prijavljenih sudionika na cijeli program Razvojne rakete tu su i posebni poklon paketi. U sklopu ovog edukativnog programa nastao je i istoimeni priručnik s aktivnostima svemirske tematike za djecu do 7 godina. Na više od 140 stranica možete pronaći 42 različite aktivnosti. Priručnik možete besplatno preuzeti ovdje: https://www.kohopedagogijaeventi.com/razvojna/prirucnik.

Više o programu Razvojna raketa saznajte na internetkoj stranici KoHo pedagogije.

Obrazovni materijali za preuzimanje