Pridružite nam se u srijedu 24. veljače u 12 sati na online okruglom stolu koji u sklopu Erasmus+ projektaMali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra’ organizira OŠ Sveti Petar Orehovec, uz poršku portala medijskapiskapismenost.hr

Piše: Ana Dokler

OŠ Sveti Petar Orehovec uz podršku portala medijskapismenost.hr organizira okrugli stol Medijske navike učenika osnovnih škola – a što je s digitalnim časopisima za djecu?“, koji će se održati u srijedu 24. veljače u 12 sati putem aplikacije Google Meet. Svi zainteresirani mogu se uključiti putem poveznice: https://meet.google.com/qpr-ccps-tag.

Tema rasprave bit će medijske navike učenika osnovnih škola, a cilj je upozoriti na nedostatak digitalnih časopisa za djecu. Smatramo bitnim da se o nedostatku digitalnih časopisa za djecu povede rasprava kako bi se i na području informiranja mladih pokrenule promjene u skladu sa sadašnjim navikama mladih, koji se sve rjeđe informiraju putem tiskanih medija.

Na okruglom stolu govorit će:

  • dr. sc. Lana Ciboci – potpredsjednica Društva za komunikacijsku i  medijsku kulturu
  • dr. sc. Srećko Listeš – viši savjetnik za hrvatski jezik, Agencija za odgoj i obrazovanje
  • Igor Weidlich – glavni urednik studentskih novina i portala Global, vanjski suradnik Fakulteta političkih znanosti
  • Maja Flego – savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu
  • Dražen Hoffman, koordinator edukacijskih programa u Gongu
  • Marin Ilej,  voditelj odjela komunikacija u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku
  • Sandra Maričić – urednica emisije o medijskoj pismenosti “Pet za pet” Prvog programa Hrvatskog radija
  • Stojanka Lesički – odgovorna urednica Klinčeka – digitalnog školskog lista OŠ Sveti Petar Orehovec i koordinatorica Erasmus+ K 229 projekta “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra”
  • članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu

Okruglim stolom moderirat će Ana Dokler, glavna urednica portala medijskapismenost.hr.

Okrugli stol organiziran je u sklopu Erasmus+ K 229 projekta OŠ Sveti Petar Orehovec – “Mali novinari danas, odgovorni  digitalni građani sutra.

Pridružite nam se na okruglom stolu u srijedu 24. veljače u 12 sati putem poveznice https://meet.google.com/qpr-ccps-tag.

Kako (i zašto) pokrenuti digitalni školski list