Svečana premijera sedmominutne epizode naziva Profesor Baltazar – Augustova treća sreća održat će se u subotu, 21. rujna, u 19.30 na zagrebačkom Zrinjevcu. Nakon toga prikazivat će se i na Znanstvenom pikniku 27. i 28. rujna u Donjoj Stubici, a televizijska premijera bit će u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV

Izvor: havc.hr

U čast 50. godišnjice nastanka serijala o profesoru Baltazaru, nastalom pod okriljem Zagreb filma, hrvatska će publika imati prilike pogledati sasvim novu epizodu naslova Augustova treća sreća u sklopu manifestacije ‘Baltazargrad u subotu, 21. rujna na zagrebačkom Zrinjevcu. Premijerna projekcija nove epizode zakazana je za 19. 30 sati, a aktivnosti posvećene Profesoru Balatazaru odvijaju se već od 16 sati.

Sedmominutni animirani film režirao je koautor originalnog serijala Profesor Baltazar, Boris Kolar, a nastao je u zagrebačkom studiju Diedra. Scenarij je napisao Dino Krpan, koji je ujedno i izvršni producent, glavni animator je Siniša Mataić, a kompozitor Vjeran Šalamon. Film je producirala tvrtka Ultra link (Renata Brkić, Tajana Jakšić), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nakon Zagreba, Augustova treća sreća prikazat će se i na Znanstvenom pikniku koji se održava u petak 27. i subotu 28. rujna u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Tamo će se film prikazivati tijekom oba dana, na svaki puni sat.

Televizijska premijera za Hrvatsku na rasporedu je u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV u prijepodnevnim satima.

Sve o profesoru Baltazaru: zašto ga vole i djeca i odrasli