Animirani film ‘Mačak u čizmama: posljednja želja’ donosi priču o Mačku poznatom iz serijala o Shreku, koji ovoga puta kroz svoju pustolovinu uči o važnosti prijateljstva. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i u kinima se prikazuje u 2D i 3D formatu

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

DreamWorks Animation u kinima predstavlja novu pustolovinu pod nazivom Mačak u čizmama: posljednja želja. Glavni lik je Mačak koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, poznat po svojoj odvažnosti i hrabrosti.

Međutim, u ovom filmu pratimo Mačka kako uviđa da slava može biti iznimno samotna i besmislena, da je život bez istinskih prijatelja i obitelji isprazan i dosadan te da ne mora sve prepreke i probleme rješavati sam, već da može potražiti pomoć.

Kroz svoju pustolovinu Mačak malo po malo uči koliko su važni pozitivan stav, zajedništvo i sloga te da je odnos s dragim ljudima puno važniji od sebičnih ciljeva.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Video lekcija: Kako gledati animirani film

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će nasmijati i roditelje.

Nasilje: Ima puno nasilja i prikazano je na smiješan i simpatičan način, na primjer, kada je prikazano kako je Mačak izgubio svojih 8 života. Zbog toga bi nakon filma bilo dobro porazgovarati s djecom o stvarnim posljedicama nasilja. Dobro je poznato da djeca vrlo rado oponašaju junake iz omiljenih filmova i crtića bez obzira radilo se o opasnim radnjama ili ne.

Zastrašujući prizori: Prizori u kojima se Mačak susreće s Vukom manjoj djeci bi mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Riječnik je primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

Aplikacija s crtićima, igrama i emisijama primjerenima i za najmlađe