Nagrađivani film Škole animiranog filma Čakovec nastao je kao dječji odgovor na pitanje o čemu bi željeli raditi film. Odgovor je bio da ih “ništa ne zanima” te se iz toga razvila priča o čovjeku kojega nimalo ne zanima što se događa oko njega…

Piše: Ana Dokler

“Jednog hladnog jesenskog dana, voditelj Edo upitao je učenika Vinka o čemu bi radio film, a on je odgovorio da ga ništa ne zanima. Voditelj je rekao da nacrtamo taj lik kojega ništa ne zanima i ja sam ga osmislila. Osim lika osmislila sam i katastrofe koje se odvijaju oko njega dok hoda ulicom i koje on ne primjećuje”, opisala je 12-godišnja Nika Jaušovec iz Škole animiranog filma Čakovec kako je nastao film Ništ’ me ne zanima.

Dvoipolminutni animirani film, kojeg je napravila grupa učenika u dobi od 12 do 14 godina – Nika Jaušovec, Vinko Stunković, Jona Doering i Vedran Horvat, pod mentorstvom Ede Lukmana, dobio je prvu nagradu žirija na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u kategoriji animiranog filma, a prikazan je i na drugim festivalima, uključujući Mill Valley film festival u San Franciscu.

Butoyi: film o položaju djevojčica i glasan poziv na promjenu