Ljetno–jesenski ciklus nastave Filmske umjetnosti za učenike 8. razreda osnovne škole, svih razreda srednje škole te profesore i studente održat će se od 29. kolovoza do 2.rujna u kinu Tuškanac, u organizaciji Hrvatskog Filmskog saveza

Nastava Filmske umjetnosti u kinu Tuškanac dosad je održana u šest navrata tijekom zimskih i proljetnih praznika 2013., 2014., 2015. i 2016. godine i pohađalo ju je više od 230 učenika (od prvog do četvrtog razreda) iz nekoliko gimnazija i drugih srednjih škola. Zadnji zimsko–proljetni ciklus održan početkom ove godine uspješno je završilo više od 150 učenika i profesora. Ljetno-jesenski ciklus nastave Filmske umjetnosti organizira se prvi puta ove godine zbog velike zainteresiranosti polaznika tijekom realizacije zimsko-proljetnih ciklusa.

Obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza istaknuti su kao vodeći programi koji razvijaju i usmjeravaju audiovizualnu pismenost i medijsku kulturu kod djece, u novije vrijeme sve izloženije novim medijima. Nastava Filmske umjetnosti u kinu Tuškanac ima pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, a program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.

Projekcije filmova, analiza i interpretacija

Program je utemeljen na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić. U predviđenom vremenu trajanja nastave Filmske umjetnosti, polaznici sudjeluju u organiziranim projekcijama filmova u kinu Tuškanac. Nakon odgledanih filmova, voditeljice s polaznicima analiziraju i interpretiraju pogledano. Riječ je o filmološkom pristupu, a polaznici pritom uče teoriju filma i filmske stilske epohe.

Prijave za nastavu Filmske umjetnosti šalju se na mail sara.cucic@gmail.com do 16. kolovoza 2016.godine, a mogu se prijaviti osobe starije od 14 godina. Prijava mora sadržati ime i prezime polaznika, dob, kontakt (broj mobitela i mail), iskustvo.